Gå till innehåll
Kramfors Ridklubb
Kramfors Ridklubb

Publicerad: 2022-11-23

Senast uppdaterad: 2024-01-09

Författare: Kramfors Ridklubb

Om ströridning m.m.

Förtydligande information om vad som gäller vid bland annat ströridning, det vill säga när du betalar per gång du är med och rider i ridgrupp, om lektionsridning, återbetalning, medlemsavgift m.m.

 

Förtydligande om ströridning m.m.

Ströridning - är när Du som elev på ridskolan på ett eller annat sätt betalar dina ridlektioner per gång du är med i en ridgrupp. Vid ströridning kan du inte boka upp någon plats i ridgruppen utan rider om det finns plats och de lediga platserna står främst till förfogande för någon som vill lektionsrida i gruppen. Ströridning kan ske i alla grupper om plats finns och bokas från gång till gång. Ströridningar kostar 10 kr mer per gång än ordinarie lektionspris.

Lektionsridning – Du som elev får en faktura hem innan eller vid terminsstart som du delar upp på en eller två inbetalningar till vårt bankgiro. Du har då en bokad plats i en ridgrupp.

Återbetalning/Återridning – Återbetalning/igenridning av missade lektioner görs endast vid längre bortavaro på grund av t.ex. sjukdom/skada, inte om du är sjuk någon enstaka gång. Vet du i förväg att du ska vara borta en eller flera gånger så säg till i god tid (minst en vecka innan) så kan återridning i annan grupp gå att ordna i mån av plats under terminen, dessa nollställs vid terminens slut.

Inställd ridning – Om ridläraren är sjuk/bortrest eller vid t.ex. kyla/annan händelse kan ibland din ridlektion bli inställd, ridläraren bestämmer på vilket sätt lektionen tas igen, ofta rider ni på en helg eller ”teoridag” och har er teori vid ett annat tillfälle (t.ex clinic/föreläsning). Vid t.ex kyla/takskottning kan barns ridning ersättas av extra teorilektion.

Avdrag för egen häst – tidigare har det funnits ett litet avdrag för deltagande med egen häst på ridlektion som gjorts i efterhand av vårt kansli. Detta avdrag försvann 2019-12-31.

Medlemsavgift – Ska alltid vara betald i förväg vid ridning i ridgrupp (gäller även ströridning), vid innehav av anläggningskort och vid begärd tävlingslicens för klubben. Medlemskapet är kopplat till Svenska Ridsportförbundets olycksfallsförsäkring och börjar gälla först när avgiften är betald. 310 kr per kalenderår för juniorer, 410 kr för seniorer och 1000 kr för familjemedlemskap (2024). Familjemedlemskapet gäller för familj med barn under 25 år som bor på samma adress och för max 4 personer.
Hela medlemsavgiften ska alltid betalas vid första inbetalningen (vid uppdelande av terminsfaktura).

Adress

Björknäsvägen 26
872 32 Kramfors


Bankgiro: 980-0640
Organisations nr: 888400-3743

Föreningen bildad: 1978-11-23

Kontakta oss

Ridskolan:
0612-301 06 (vardagar)
info@kramforsridklubb.com


Fakturakansli:
0612-131 90 (mån-tors. ca 10-15.30)
kansli@kramforsridklubb.com