Gå till innehåll
Kramfors Ridklubb
Kramfors Ridklubb

Hästnytt

Här uppdaterar vi med nyheter om ridskolehästarna några gånger per år

2023-05-26 - Nya hästar!

I början av maj har det flyttat in två blivnade ridskolehästar hos oss! Vackra Nordsvenska brukshäststoet Cleo, hon är brun, 7 år och ca 145 cm hög. Hon har tidigare blivit körd mycket och fått två föl. Vi hoppas och tror att hon ska bli ett fint komplement framförallt i vår handikappridningsverksamhet! Cleo står i karantän t.o.m 1 juni, så man får inte hälsa på henne ännu.
En annan ny blivande stjärna är Fendi, en skimmelvalack som är ca 155 cm hög, han är bara 4 år ännu och kommer därför att ubildas och ridas av personal året ut innan han får vara med i verksamheten på riktigt.
Vår häst 'Mange' är fortfarande inte på banan tyvärr, förra veckan skadade sig även Biranda tråkigt nog, hon har undersökts av veterinär under veckan och får äta medicin och vila.

2023-02-21 - Ny ponny!

Som flera av er säkert har sett så har vi haft en ponny på prov i några veckor - nu är han vår! Han heter Lad Dearg men kallas 'Lalle' hos oss (han har tidigare kallats Nalle, men vi har ju redan en Nalle i stallet, så för att undvika förvirring så har han fått byta smeknamn). Han är en mörkbrun c-ponny som är 12 år, vi hoppas att han ska trivas bra här hos oss.
'Curvan' som har varit mystiskt halt till och från sedan förra våren har fått behandling av veterinär och kiropraktor och har nu blivit bra! Hon har börjat vara med lite smått på lektionerna igen vilket vi är mycket glada och tacksamma för.
Våra hästar 'Mange', 'Global' och 'Indi' har varit skadade på lite olika vis och blivit behandlade av veterinär nu i början av året, men vi hoppas såklart att de alla snart ska vara tillbaka på banan igen.
'Nisse' rids och ubildas och har börjat vara med mer och mer på lektionerna.

Sponsorer

Adress

Björknäsvägen 26
872 32 Kramfors


Bankgiro: 980-0640
Organisations nr: 888400-3743

Föreningen bildad: 1978-11-23

Kontakta oss

Ridskolan:
0612-301 06 (vardagar)
info@kramforsridklubb.com


Fakturakansli:
0612-131 90 (mån-tors. ca 10-15.30)
kansli@kramforsridklubb.com