Gå till innehåll
Kramfors Ridklubb
Kramfors Ridklubb

Publicerad: 2023-06-05

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Författare: Kramfors Ridklubb

Öppettider

Ridskolan har öppet alla vardagar under terminerna, och då är Du välkommen hit! (Undantag kan självklart förekomma men oftast ser det ut så här. Dagar när det t.ex är Teori på verksamhetsplaneringen kan det se lite annorlunda ut p.g.a. att man ibland samkör teorilektionerna en annan dag).

Ridskolehästarna tas in på eftermiddagen av vår dagpersonal (som finns på plats från ca 06.00) och sedan jobbar en stallvärdinna i stallet under kvällen från ca 16.15 mån-tors och från ca 15.00 på fredagar. På helgerna och röda dagar är det bara våra uppstallade privathästars ägare som har jouren och tar hand om ut/insläpp av alla hästarna, då är inte ridskolan öppen och ridskolehästarna är oftast ute från morgon till kväll.

Dessa tider är ridskolan öppen:

 

Måndag-torsdag

ca 14.30-21.00

Fredag

ca 14.00-18.30

Lördag/Söndag och helgdagar

endast inbokade lektioner och de med egna hästar

 

Höstterminen är oftast mellan v. 34-51
Vårterminen är oftast mellan v. 2-24

Måndag-fredag kommer ridskolehästarna in från hagen ca 14:00 (varierar lite från dag till dag). Ridskolan är då öppen för alla som vill komma hit och mysa med hästarna, umgås med vänner, fika, greja i stallet o.s.v. fram tills ca 21.00 på måndag-torsdag och till ca 18.30 på fredagar.

Måndag-torsdag håller våra elever, styrelse och medlemmar cafeterian öppen ca 2-3 timmar från ca 16.30. I cafeterian finns även mikro, vattenkokare m.m. om du har med dig egen mat som du behöver värma även om ingen står i caféet just då.

I stallet jobbar en stallvärdinna som oftast kommer runt kl. 16.15, hon finns till hands för alla besökare och eleverna som rider under kvällen, ser till att alla hästar kommer in till sin stallplats, mockar, sopar och fodrar, henne får du gärna hjälpa!


Saker Du kan göra när du är på ridskolan:

 

  • Hjälp de som kan mindre än dig att göra iordning hästen före och efter sin ridlektion. På vissa lektioner kan det även behövas ledare.

  • Hjälpa till att mocka och sopa i stallet. Kratta och göra snyggt i lidret och utanför hagarna. Städa och sopa i sadelkammaren, hjälmrummet eller inne i cafeterian. Rengöra väggar, krubbor och vattenkoppar inne hos hästarna. Det finns massor att sysselsätta sig med, fråga stallvärdinnan om du behöver hjälp med idéer.

  • Smörja sadlar och träns, se bara till att hästen som har utrustningen har gått klart för dagen eftersom det blir lite kladdigt precis efteråt (kolla på grupplistan på anslagstavlan eller fråga stallvärdinnan). Svampar, sadeltvål, läderfett och olja finns oftast framme i sadelkammaren om du inte har eget.

  • Rykta och borsta, det tycker hästarna är jätteskönt och mysigt. Rykten blir som en lyxig massage för dom och pälsen blir glansig och fin av putsningen. Men, då gäller det att du har tålamod och putsar en längre stund på varje sida! 😉 Att hästarna gäspar, frustar eller hänger med underläppen är säkra tecken på att de tycker det är mysigt. Använd alltid pälsglans om du ska borsta svansen, finns det ingen så låt hellre svansen vara än att du råkar slita bort en massa långa hårstrån.

  • Hjälpa till att fodra, om du är minst 10 år kan du hjälpa stallvärdinnan att ge hästarna sitt kvällsfoder som de får ca kl. 20-21 på mån-tors och ca kl. 18.30 på fredagar.

 

Välkommen!

Adress

Björknäsvägen 26
872 32 Kramfors


Bankgiro: 980-0640
Organisations nr: 888400-3743

Föreningen bildad: 1978-11-23

Kontakta oss

Ridskolan:
0612-301 06 (vardagar)
info@kramforsridklubb.com


Fakturakansli:
0612-131 90 (mån-tors. ca 10-15.30)
kansli@kramforsridklubb.com