Ridhusschema
Här hittar du ridhusschemat där du kan se när det är ledigt eller bokat för lektion eller annan aktivitet på anläggningen. Vid tävling är dock hela anläggningen bokad under angiven tid.
För att komma och rida med egen häst hos oss behöver du som rider (eller hästen) ha ett Anläggningskort. Du kan lösa anläggningskortet månadsvis, halvår och helår. Där kan du även läsa hur du kan boka ridhusen m.m.
Under sommarhalvåret håller den bokade aktiviteten till på någon av våra tre ridbanor och har alltid företräde till ridhus, under vinterhalvåret håller all bokad aktivitet till i något av ridhusen. Vi försöker att märka bokningarna med (Ute), (Nya) eller (Gamla) så att det ska vara lättare att se vart bokad aktivitet tänkt hålla till.
Ridhusschemat uppdateras allteftersom ändringar sker, men många bokningar är återkommande vecka för vecka under ridskoleterminerna.
Vid privatlektioner (PL, 1-5 deltagare) går det ibland att få komma in och rida på t.ex. ena volten, men kolla alltid innan.
Vid handikappridning (HK) står det sällan var den håller till, bara att den är
Detta p.g.a. att det är så olika från gång till gång och ibland från ryttare till ryttare under bokningens gång, vi försöker rida ute så mycket som möjligt och då måste vi sitta upp i gamla ridhuset, så t.ex. vid sämre-/kallt väder så kanske en eller två vill rida ute, men övriga är inne i nya varma ridhuset.
Ibland går det alltså att rida under bokad HK, men kolla ALLTID INNAN med ansvarig att det är okej att du kommer in, och om Du kommer och rider då, tänk på att ta det väldigt lugnt. Det är olämligt att t.ex. hoppa, longera eller rida unga/stökiga hästar när ridhuset är bokat för handikappridning.
Tid för manegevård i ridhusen är måndag ca 07:00-09:00 (även harvning), tisdag-fredag ca 07:00-08:00
Extra manegevård dyker upp på ridhuschemat märkt med (nya)/(gamla)
För allas vetskap: mellan onsdag och torsdag främst under vinterhalvåret står det nästan alltid hinder kvar i nya ridhuset. På stora ridbanan finns det oftast hinder sommarhalvåret, tänk på att inte lämna bommar liggande på marken när du går utan att hänga upp dem så de inte ligger och drar åt sig fukt. Var rädda om materialet, plocka upp skållor m.m. som ligger på marken.