Gå till innehåll
Kramfors Ridklubb
Kramfors Ridklubb

Vi fick pris på Ryttargalan!

Vi är så stolta och otroligt hedrade att fått motta priset för Årets Kämpar av självaste dressyrstjärnan Patrik Kittel på årets Ryttargala den 29/11 på Grand Hôtel i Stockholm! Här hittar du lite kommentarer och bilder från den storslagna galakvällen:

Beskrivning av priset för Årets kämpe från Ryttargalans hemsida:

– Utses i samarbete med Patrik Kittel

Priset delas ut till en ryttare med funktionsnedsättning som aldrig ger upp trots att kroppen inte alltid gör som hen vill, men som med järnvilja, beundransvärd inställning och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål i livet inom ridsporten.
Vinnaren presenteras på Ryttargalan den 29/11 -23

Kort fakta om Partik Kittel, 47:

Dressyrryttare på elitnivå med flera nationella och internationella meriter, bl.a. EM-brons individuellt 2011 och i lag 2017, ridit fyra OS, tagit tio SM-guld.

-Jag försöker alltid hitta rätt person eller rätt sak att ge priset till, tidigare har det gått till en person, i år tänker jag lite annorlunda kring priset och är väldigt stolta över de som ska få priset i år, säger Patrik Kittel i en kort intervju med Nina Rademaekers som publicerades på Svenska Ridsportförbundets sociala medier när gästerna började anlända till galan. Vidare säger han: Jag får in så många motiveringar, och när jag fick den här motiveringen så var det verkligen rätt, det känns rätt, att det finns så mycket man kan göra för personer med funktionsnedsättningar, barn, ungdomar och vuxna, så jag är väldigt stolt över det här priset!

-Det här betyder jättemycket för hela föreningen. Alla är med och arbetar mot samma mål och vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss. Vi är så stolta och otroligt hedrade över att fått motta priset för Årets Kämpar, säger vår ridskolechef Susanne Juto Nordenfors i en kort intervju med Tidningen Ångermanland på tåget hem.

De som åkte ner till Stockholm för att representera klubben på Ryttargalan var Sara Nilsson, Carola Wallin, Annika Sahlén och Susanne Juto Nordenfors. På plats var även stora delar av Sveriges häst- och ryttarelit.
Vi har haft pararidning i över 30 år, vi kämpade för vår första skynkeslyft när vårt första ridhus byggdes i början av 1990-talet, och några funktionsnedsatta red här redan innan dess. Hos oss har det alltid varit en del av ridskoleverksamheten och vi har väl egentligen inte tänkt så mycket på att just vår verksamhet skulle vara "något speciellt" eller "speciellt stor" utan tänkt att "de flesta har väl så?". Tills vi de senaste åren blivit varse om att så inte alltid är fallet. Vi har runt 50 pararyttare som kommer till oss varje vecka, vissa rider en, andra flera gånger i veckan.

-I stort sett alla våra ridskolehästar är parahästar när de behöver vara det, likväl som de en annan dag ombeds vara tävlingshästar, säger Sara Nilsson, ridlärare SRL III.
-Jag tror att det är viktigt att integrera pararyttarna i den vanliga ridskoleverksamheten, så att man inte tror att man måste ha något separat för bara dem. Vi vill förmedla att det varken är något konstigt eller svårt egentligen, vår "torsdagsgrupp" t.ex rider som en av totalt sex ridgrupper under den kvällen. När vi har dressyrtävlingar, vare sig det är klubbtävling eller 1-2* tävling så har vi även en paraklass (eller flera klasser om såna önskemål finns), när vi har Pay & Jump så är det många gånger som "torsdagsgruppen" och/eller några enskilda pararyttare är med i startfältet, fortsätter Sara.

Galakvällen var verkligen något utöver det vanliga att få uppleva, att dessutom så många kända och okända ansikten dök upp vid bordet och gratulerade dem under kvällen kändes väldigt stort och hedrande instämmer alla fyra när de landat på jobbet igen efter Stockholmsresan.

Här kommer lite bilder från kvällen:

Susanne Juto Nordenfors

Carola Wallin

Annika Sahlén

Sara Nilsson

Foto: Kim C Lundin, Tidningen Ridsport

Foto: Kim C Lundin, Tidningen Ridsport

Publicerad: 2023-12-06

Senast uppdaterad: 2023-12-08

Författare: Kramfors Ridklubb

Sponsorer

Adress

Björknäsvägen 26
872 32 Kramfors


Bankgiro: 980-0640
Organisations nr: 888400-3743

Föreningen bildad: 1978-11-23

Kontakta oss

Ridskolan:
0612-301 06 (vardagar)
info@kramforsridklubb.com


Fakturakansli:
0612-131 90 (mån-tors. ca 10-15.30)
kansli@kramforsridklubb.com